VNO-NCW en MKB-Nederland: inbesteden zorgelijke ontwikkeling

VNO-NCW en MKB-Nederland: inbesteden zorgelijke ontwikkelingVNO-NCW en MKB-Nederland delen de zorgen van ondernemers uit de schoonmaak-, beveiligings- en cateringbranche over het inbestedingsbeleid van de overheid. 

In een brief reageren ondernemers woedend op de plannen van minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst. Hij wil naar zeggen van de ondernemers taken die nu door bedrijven worden gedaan, laten uitvoeren door overtallige ambtenaren via het inbesteden van deze werkzaamheden.
Furieuze reacties  
Volgens de ondernemers in de genoemde sectoren hebben zij moeite om het hoofd boven water te houden. Dat Blok minder opdrachten wil aanbesteden aan marktpartijen, leidt tot furieuze reacties van hen. De getroffen ondernemers eisen ‘een verplichte bewijslast voor overheden als zij toch menen activiteiten zelf beter en goedkoper te kunnen uitvoeren.
Slager die zijn eigen vlees  
VNO-NCW en MKB-Nederland vinden dat “de overheid de aanbestedingsplicht maximaal moet invullen.” Zij vinden ook dat de spelregels van de Wet Markt en Overheid tegen het licht gehouden moeten worden. “Want inbesteden brengt al snel het risico van oneerlijke concurrentie met zich mee.”De wet geldt namelijk niet als een activiteit in ‘algemeen belang’ is. “Maar omdat de overheid de ruimte heeft dat zelf te bepalen, klinkt dat als een slager die zijn eigen vlees keurt”, aldus VNO-NCW en MKB-Nederland.

Op juli 26, 2013, geplaatst in: Laatste Nieuws door
No Responses to “VNO-NCW en MKB-Nederland: inbesteden zorgelijke ontwikkeling”
Leave a Reply